Servicii dermatologice: Consultatii, tratament boli dermatologice; Electrocauterizare – papiloame si veruci; Dermatoscopie alunite; Excizie alunite; Biopsie pentru diferite afectiuni; Avulsie unghie; Injectarea cu acid Hialuronic; Injectarea cu toxina botulinica; Tratamentul ridurilor perioculare, glabelare, fruntii, nasului; Tratamentul transpiratiei excesive; Mezoterapia; BioNutrilift; Peelingul Chimic; Tratamentul cu Plasma IQ; Liftingul Facial cu fire bioresorbabile (PDO); Microdermabraziune; Infectii cu transmitere sexuala; Micoze cutanate si ale fanerelor; Viroze cutanate acute si cronice; Tumori cutanate; Cauterizari; Incizii; Excizii cu sutura; Unghii incarnate

Alopecia

Alopecia

Alopecia este definita ca fiind reducerea cantitatii de par la nivelul zonelor in care acesta se gaseste in mod normal. Termenul de alopecie trebuie diferentiat de cel de atrichie care inseamna lipsa congenitala a parului datorata absentei foliculilor pilosi si de cel de hipotricoza care se refera la reducerea cantitatii de par in cadrul unor afectiuni congenitale. Prezenta alopeciei determina probleme de ordin estetic si psihologic.

Alopecia androgenetica:

Reprezinta 95% din totalul cazurilor de alopecie si consta in caderea progresiva a parului, determinata genetic, care apare la majoritatea barbatilor si la o parte din femei cu retragerea marginii fronto-parietale de insertie a parului.

Se caracterizeaza prin:

  • debut la nivelul regiunii fronto-temporale sau la nivelul vertexului;
  • la barbati: istoric familial de alopecie androgenetica la rude de gradul I sau II;
  • la femei asociere posibila cu dereglari menstruale (amenoree sau oligomenoree) si ovar polichistic, acnee, hirsutism sau virilizare, istoric de infertilitate.

Alopecia areata (sau pelada):

Reprezinta o cadere focala a parului, de natura inflamatorie, de cauza necunoscuta si cu o evolutie imprevizibila. Se poate asocia cu afectiuni autoimune sau dereglari imunologice, fiind descrisa prezenta unor factori indicand autoimunitatea bolii.

Se caracterizeaza prin:

  • caderea parului sub forma de placi rotunde, bine delimitate, cu extindere radiara;
  • asocierea alopeciei sprancenelor, genelor, perilor axilari, pubieni.

Effluvium telogen:

Reprezinta o cadere difuza, temporara a parului, in care intervine o scurtare a ciclului evolutiv al foliculului pilos insotita de cresterea proportiei firelor telogene.

Se caracterizeaza prin:

  • reducerea densitatii firelor de par la nivelul scalpului, cu caracter difuz sau, uneori, mai pronuntat la nivelul zonei parietale;
  • frecvent, debutul dupa interventia unuia dintre urmatorii posibili factori: anemie feripriva, hiper sau hipotiroidism, postpartum, dieta inadecvata, contraceptie orala sau stoparea ei, postmedicamentos (hormoni, hipolipemiante, anticonvulsivante, citostatice, antihipertensive, psihotrope etc.), expunere accidentala la substante toxice, insuficienta renala cronica, alterarea functiei hepatice, sifilis secundar).

© 2019 Copyright by dermato-venerice.ro