Servicii dermatologice: Consultatii, tratament boli dermatologice; Electrocauterizare – papiloame si veruci; Dermatoscopie alunite; Excizie alunite; Biopsie pentru diferite afectiuni; Avulsie unghie; Injectarea cu acid Hialuronic; Injectarea cu toxina botulinica; Tratamentul ridurilor perioculare, glabelare, fruntii, nasului; Tratamentul transpiratiei excesive; Mezoterapia; BioNutrilift; Peelingul Chimic; Tratamentul cu Plasma IQ; Liftingul Facial cu fire bioresorbabile (PDO); Microdermabraziune; Infectii cu transmitere sexuala; Micoze cutanate si ale fanerelor; Viroze cutanate acute si cronice; Tumori cutanate; Cauterizari; Incizii; Excizii cu sutura; Unghii incarnate

Psoriazis, o boală de piele cu evoluție cronică și tratamente noi

Psoriazis, o boală de piele cu evoluție cronică și tratamente noi

Psoriazis este o afecțiune dermatologică cronică comună a pielii, care accelerează ciclul de viață al celulelor pielii. În zonele în care se manifestă, petele roșii se acoperă de coji albe care se desprind ușor și în mod constant. Boala poate avea doar manifestări cutanate, fiind localizată mai frecvent la coate și genunchi, dar și în zona scalpului, pe mucoase, la nivelul unghiilor de la mâini și picioare. Uneori, aceasta afectează articulațiile mici, ducând la impotență funcțională.

Simptome: Semnele și simptomele psoriazisului sunt diferite de la o persoană la alta, însă cele mai frecvente sunt:

    - zone tegumentare roșii, bine reliefate, acoperite cu o coajă albă care se desprinde ușor;
    - pete roșii în scalp cu o cojire asemănătoare mătreței;
    - unghii desprinse marginal sau deformate de puncte și linii longitudinale accentuate;
    - degete rigide și dureroase;

Dacă te regăsești în unul sau mai multe simptome, mergi la medicul dermatolog și află ce înseamnă. Psoriazis poate fi confundat pe baza unei păreri neavizate cu o altă de boală, lupus, prin urmare dermatologul este singurul care poate să pună un diagnostic corect.
Tipuri de psoriazis:

Psoriazisul cu plăci rotunde - cea mai frecventă formă și determină leziuni cutanate uscate, roșii , acoperite cu scuame argintii. Se dezvoltă, de obicei, în zone precum coate, genunchi și scalp.

Psoriazis gutat - apare frecvent în perioada copilăriei și produce mici pete roz, subțiri, cu coji fine. Se dezvoltă, de obicei, în zone precum torsul, brațele și picioarele. Adesea se declanșează conținut asemănător puroiului.

Psoriazis pustulos - este frecvent la adulți și cauzează bășici albe, cu conținut asemănător puroiului și zone largi de piele roșie, inflamată. Se dezvoltă, de obicei, pe palme și tălpi.

Psoriazis inversat - se manifestă prin pete roz, lucioase, fără descuamare, localizate în pliuri. Psoriazis inversat se dezvoltă, de obicei, pe zone precum sânii, zona inghinală sau în jurul organelor genitale.

Psoriazis eritrodermic - este un tip sever și foarte rar ce acoperă adesea porțiuni mari ale corpului. Pielea pare aproape arsă de soare.

© 2019 Copyright by dermato-venerice.ro